Oud Dakbeschot

Wat zijn dakbeschot planken?

Oude dakbeschot planken zijn de planken die op de gordingen liggen in een (kap) constructie. De belangrijkste functies van dakbeschot planken: het winddicht maken van de kap, het dragen van het isolatiemateriaal en dakbedekking en natuurlijk om een fijne, huiselijke sfeer te creëren. De oude dakbeschot planken zijn erg geschikt voor de restauratie van een oude kap, maar ook als wandbekleding of als houten vloer.

Wat is de herkomst van het dakbeschot?

De meeste partijen oude dakbeschot planken komen uit oude scholen, loodsen of industriële panden, veelal uit Nederland. Zo hebben we onlangs een partij binnen gekregen afkomstig van een oude katoen weverij uit Twente.

Interieurtip! Dakbeschot als houten vloer

Zoek je een oude houten vloer in jouw woning? De oude dakbeschot planken kunnen ook perfect als vloer fungeren. De planken hebben een mes en groef waardoor het hout eenvoudig te leggen is als vloer. Het is ook mogelijk om, na het leggen, de vloer wit of lichtgrijs te schilderen. Een geschilderde oude houten vloer kan een donkere (zolder) ruimte omtoveren in een prachtige, lichte ruimte.

Welke partijen hebben jullie op voorraad?

Je kunt bij ons terecht voor grote, uniforme partijen dakbeschot. De breedtes variëren tussen de 9 en 22 cm. Zo kun je bij ons goed terecht voor dakbeschot van 18 of 20 cm breed, maar ook voor de smallere planken. De lengtes variëren ook per partij, meestal zijn het lengtes tussen de 300 en 500 cm.

Als je op zoekt bent naar een specifiek maat, of je wil meer (prijs)informatie, mail ons gerust voor een offerte.