Oude houten balken

Een oude houten balk is per definitie een eyecatcher in iedere ruimte. Dat komt door het indrukwekkende formaat van de balken, en vooral door het unieke karakter. De seizoenen, het weer en een eventueel eerder gebruik hebben de balken een bijzondere uitstraling gegeven. De nerven, scheuren en waankanten zorgen ervoor dat geen balk zijn gelijke kent. Net als wij mensen heeft iedere oude balk een eigen identiteit. Het is de reden dat klanten aanraden de balken met eigen ogen komen bekijken, alvorens we ze uitleveren. 

Oude boerderijen, landhuizen en kastelen zouden niet hetzelfde zijn zonder hun prachtige houten constructies. Soms worden dit soort klassieke gebouwen gesloopt. De hieruit voortgekomen bouwmaterialen zijn gelukkig vaak te redden. Bedekt onder een dikke laag vuil en vol ijzerwerk komen ze bij ons binnen. Dankzij de nodige kennis en kunde zijn wij in staat om deze balken volledig te herstellen. De authentieke uitstraling van deze oude balken komt daardoor weer volledig tot z’n recht. Naast het onovertroffen uiterlijk zijn deze balken van erg hoge kwaliteit. Tientallen jaren van gebruik heeft ze nog sterker gemaakt, waardoor ze nog een lang leven (of meerdere!) meekunnen!

Een unieke collectie oude houten balken

Wie bezig is met een restauratieproject, het bouwen van een bijgebouw of een andere reden heeft om te zoeken naar oude houten balken, kan een bezoek aan onze houtwerf niet overslaan! Onze collectie omvat eiken, grenen, vuren, iepen en tropisch hardhout. Deze zijn beschikbaar in vallende breedtes en lengtes. We hebben natuurlijk de wat meer gangbare maten in onze collectie, maar ook unieke balken met extreme lengtes tot wel 16 meter en bijzonder grote kopmaten. 

Met een houtvoorraad van ruim 25.000 m² komt het altijd goed met uw zoektocht. Bovendien is het een beleving op zich. Om het vinden van de mooiste exemplaren eenvoudig te maken, hebben we alle balken op houtsoort, herkomst, uitstraling, bewerking en maat gesorteerd. Op deze manier is het mogelijk om gericht te zoeken naar balken met een bepaalde uitstraling of om inspiratie op te doen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Mensen bezoeken de houtwerf met regelmaat omdat ze het als een uitje zien. Zelfs als ze niet eens naar hout op zoek zijn!

Oud eiken balken

Winddroog eiken balken

Oud grenen balken

Hardhouten meerpalen en balken

Oud Amerikaans grenen balken

Oud iepen balken

Eiken balken vers gezaagd