Oud Amerikaans grenen balken

Naast de Europese variant bieden we ook grenen hout aan dat oorspronkelijk in het oostelijke en zuidelijk van Amerika gegroeid heeft. Deze oud Amerikaans grenen balken zijn sterker, en bevatten minder tot geen noesten. Veel van de exemplaren in onze collectie zijn afkomstig uit oude landhuizen, boerderijen of kastelen. Bij aankomst worden ze geïnspecteerd en indien nodig van metaal ontdaan. Na een eventuele behandeling komen ze bij andere oud Amerikaans grenen balken met gelijke afmeting en dezelfde uitstraling te liggen. Het balkhout in onze collectie is minstens dertig jaar oud. Op deze leeftijd is een groot deel van de werking verdwenen en heeft het een prachtige geleefde uitstraling gekregen. Ideaal als u het wilt toepassen bij een renovatieproject om op die manier de historische waarde te behouden.

Maten & voorraad

Kopmaat: 20×20 cm tot 40×40 cm
Lengte: 400 cm tot 1600 cm

Vrijwel alle maten zijn continu op voorraad. Als u een maat wenst die niet voorradig is, dan zagen wij de balken voor u op maat.

 

Prijzen

Door het verschil in bewerking, uitstraling, herkomst en leeftijd van Amerikaans grenen kan de prijs per exemplaar verschillen. Tijdens een bezoek aan onze werf en showroom kunt u de verschillende varianten in onze collectie bekijken en u laten inspireren. Bovendien kunnen we uw specifieke wensen bespreken en een offerte op maat maken.

Wilt u graag van tevoren weten hoeveel de door u beoogde balken ongeveer zullen kosten? Als u uw wensen en telefoonnummer doorgeeft via het contactformulier zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bewerkingen

Heeft u een specifieke wens? Met de volgende bewerkingen kunnen we de door u beoogde afmeting of uitstraling vrijwel altijd verwezenlijken.

  • Schaven
  • Borstelen
  • Herzagen
  • Kunstmatig terug drogen
  • Vergrijzen
  • Doubleren