Oud grenen balken

Grenen is een van de meest toegepaste houtsoorten in Nederland; veel draagconstructies, vloeren en andere bouwwerken zijn met dit hout gemaakt. Niet verrassend, want grenen is sterk en toch eenvoudig te bewerken. Oude panden waar dit hout in is verwerkt, worden regelmatig gesloopt. Gelukkig kunnen we de oud grenen balken die hieruit voortkomen we vaak nog goed recupereren. Op vakkundige wijze worden ze van het aanwezige metaal ontdaan en ook de vuillaag wordt verwijderd. Het resultaat is een prachtige antieke balk die klaar is voor een nieuwe toepassing.

De oud grenen balken in onze collectie zijn minstens dertig jaar oud, met daartussen partijen van wel tachtig jaar oud. Naast het feit dat de werking hierdoor grotendeels uit het hout is verdwenen, hebben de balken een prachtige rustieke uitstraling gekregen. Ze zijn daarom erg geschikt om toe te passen in restauratie- en renovatieprojecten, maar ook in een moderne omgeving voelen ze zich thuis. Onze collectie bestaat uit oud grenen balken met uiteenlopende maten en allemaal een eigen uitstraling, dus u vindt hier gegarandeerd de balken die u zoekt.

Maten & voorraad

Kopmaat: 10×10 cm tot 40×40 cm
Lengte: 100 cm tot 1600 cm

Vrijwel alle maten zijn continu op voorraad. Als u een maat wenst die niet voorradig is, dan zagen wij de balken voor u op maat.

Prijzen

Door het verschil in bewerking, uitstraling, herkomst en leeftijd van oud grenen kan de prijs per exemplaar verschillen. Tijdens een bezoek aan onze werf en showroom kunt u de verschillende varianten in onze collectie bekijken en u laten inspireren. Bovendien kunnen we uw specifieke wensen bespreken en een offerte op maat maken.

Wilt u graag van tevoren weten hoeveel de door u beoogde balken ongeveer zullen kosten? Als u uw wensen en telefoonnummer doorgeeft via het contactformulier zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bewerkingen

Heeft u een specifieke wens? Met de volgende bewerkingen kunnen we de door u beoogde afmeting of uitstraling vrijwel altijd verwezenlijken.

  • Schaven
  • Borstelen
  • Herzagen
  • Kunstmatig terug drogen
  • Vergrijzen
  • Doubleren