Oud iepen balken

Een unieke houtsoort die niet veel wordt aangeboden. Iepenhout kenmerkt zich door een mooie vlamtekening, wat de balken veel karakter geeft. De oud iepen balken uit onze collectie zijn dertig jaar of ouder en alleen daarom al mooier geworden. Een bijkomend voordeel is dat op deze leeftijd een groot deel van de werking uit het hout verdwenen is. Daarnaast is het taai, vrij licht en relatief makkelijk bewerkbaar; een ideale houtsoort voor een interieurbouwer of meubelmaker.

Het grootste deel van de oud iepen balken uit onze collectie is afkomstig uit oude landhuizen, boerderijen of kastelen. Bij aankomst worden ze geïnspecteerd en indien nodig van metaal ontdaan. Na een eventuele behandeling komen ze bij andere oud iepen balken met gelijke afmeting en uitstraling te liggen. Op die manier heeft u de perfecte balken voor uw project in een handomdraai gevonden.

Maten & voorraad

Kopmaat: 13×13 cm tot 20×20 cm
Lengte: 300 cm tot 500 cm

Prijzen

Door het verschil in bewerking, uitstraling, herkomst en leeftijd van oud iepen kan de prijs per exemplaar verschillen. Tijdens een bezoek aan onze werf en showroom kunt u de verschillende varianten in onze collectie bekijken en u laten inspireren. Bovendien kunnen we uw specifieke wensen bespreken en een offerte op maat maken.

Wilt u graag van tevoren weten hoeveel de door u beoogde balken ongeveer zullen kosten? Als u uw wensen en telefoonnummer doorgeeft via het contactformulier zullen we zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bewerkingen

Heeft u een specifieke wens? Met de volgende bewerkingen kunnen we de door u beoogde afmeting of uitstraling vrijwel altijd verwezenlijken.

  • Schaven
  • Borstelen
  • Herzagen
  • Kunstmatig terug drogen
  • Vergrijzen
  • Doubleren