Oude planken

Op zoek naar mooie oude planken? Dat begrijpen wij wel! Oude planken geven extra karakter, uitstraling en cachet aan ieder (interieur)project. Of het nu gaat om oude planken voor een vloer, wandbekleding, dakbeschot, trap, lambrisering, meubel of andere creatie; Frank Pouwer heeft niet alleen de grootste collectie maar ook het meest uitgebreide assortiment. Zoals hieronder te zien is hebben wij een breed scala aan oude planken, waarbij de geografische herkomst van het hout net zo bijzonder is als de historische toepassingen.

Een wandeling over onze houtwerf is als het lezen van een bundel vol sprookjes en verhalen. Zeker met de toelichting van één van onze gastheren en -vrouwen wordt duidelijk dat ieder stuk hout een eigen verhaal heeft. Dat ziet, proeft en voelt u. Denk aan hout uit oude schuren in de Alpen of aan planken die als hooiberg of wijnpers hebben gediend in Parijs, de Bourgogne of Reims.  Of oude planken uit pastoriewoningen, kerken, kastelen en wagons uit bijvoorbeeld Hongarije, Slowakije en Oostenrijk. Klik door op één van de oude planken hieronder om het verhaal van deze planken te ontdekken!

Zelf oude planken uitzoeken in een houtcollectie van ruim 25.000 m2

Over smaak valt niet te twisten; het kan soms lastig zijn om de perfecte oude planken te vinden. Op onze houtwerf hebben wij onze houtcollectie van ruim 25.000 m2 uitgestald en gesorteerd op maat en uitstraling. Op deze manier is het mogelijk om gericht te zoeken naar een bepaald type planken, en om inspiratie op te doen en nieuwe verhalen te ontdekken. Wij worden regelmatig bezocht door mensen die op dat moment geen hout zoeken, maar een bezoek aan de houtwerf als een uitje zien. Het maken van een afspraak is niet nodig, tijdens openingstijden zijn de deuren van de houtwerf wagenwijd geopend. 

Oud eiken wagonplanken

Oud eiken wijnpersplanken

Eiken hooibergplanken

Eiken barnwood

Rustiek eiken

Oud grenen en vuren

Geschaafd oud eiken

Oud eiken stamdelen