Wagonplanken

Op zoek naar hout met historie? In uw zoektocht naar duurzaam hout met een unieke uitstraling zou u bij de wagonplanken wel eens aan het juiste adres kunnen zijn. Oude goederentreinen die jarenlang door de Franse landschappen hebben gereden bezitten bijzondere planken en balken. Door jarenlange historie van de treinen hebben deze planken een krachtige en doorleefde uitstraling gekregen. Deze pareltjes komen vrij bij de sloop van de oude treinwagons en worden vervolgens door Frank Pouwer opgekocht zodat u deze kunt gebruiken in het ontwerp en het realiseren van uw droomhuis en droomobject.

Verkoop van wagonplanken, wagondelen & wagonhout

Frank Pouwer heeft een permanente voorraad van circa 15.000 Frans eiken, grenen en tropisch hardhouten wagondelen. Deze liggen droog en zijn gesorteerd op maat en uitstraling. Wij bieden u de mogelijkheid om het hout zelf uit te kiezen, waardoor u met de mooiste oud eiken planken naar huis kan gaan.

De wagonplanken hebben wij zowel bewerkt als onbewerkt op voorraad. Bewerkingen zoals schaven, met de hand borstelen en op maat zagen doen wij zelf. De planken zijn in 6 verschillende diktematen leverbaar en om die reden toepasbaar in nagenoeg elk project. Van het maken van een tafel(blad), tv-meubel of wandplank tot de aanleg van keuken, wandbekleding of vloer.

Geschaafde oud eiken wagonplanken

GEBORSTELDE OUD EIKEN WAGONPLANKEN

Hardhouten wagonplanken

Grenen wagonplanken

Oud eiken tafelblad

Grote partijen wagonplanken