Oude wagonplanken

Oude treinwagons komen na jaren intensief gebruik bij een sloper terecht. De trein voldoet niet meer, maar de oude wagonplanken die verwerkt zijn in deze wagons zijn vaak nog van erg goede kwaliteit. Op het eerste gezicht zou u dat overigens misschien niet denken; de wagonplanken lijken vaak net zo gehavend als de trein zelf. Jarenlange trouwe dienst heeft ervoor gezorgd dat ze getekend zijn voor het leven. 

Gelukkig is niets wat het lijkt. In de ogen van velen hebben we te maken met kachelhout, maar wij zien oersterke en karaktervolle planken die alleen nog een beetje liefde nodig hebben. Na vakkundige bewerking blijken er parels van planken onder de dikke lagen vuil verscholen te zitten!

Het resultaat is prachtig. De diepe groeven en de kenmerkende boutgaten worden opnieuw zichtbaar en zorgen voor een uniek, warm en eigenzinnig karakter. Dat maakt onze oude wagonplanken een uitstekende keuze voor eenieder die wil investeren in duurzaam en exclusief hout met een rijke historie.

Onze collectie oude wagonplanken: zorgvuldig samengesteld

Met een voortdurende voorraad van zo’n 15.000 stuks, is onze collectie oude wagonplanken de grootste van Europa. We hebben diverse wagonplanken in de meest uiteenlopende maten, bewerkingen en houtsoorten. Denk aan geschaafde of geborstelde wagonplanken van oud eiken, grenen en tropisch hardhout. De planken zijn zowel afkomstig van open als dichte goederenwagons waarbij het ook gaat om ‘gedoubleerde’ planken; zowel bovenzijdes als onderzijdes. We kunnen deze planken leveren in kleine én grote volumes. U kunt het hout altijd zelf uit komen zoeken om er zeker van te zijn dat u de mooiste planken ontvangt. 

Om de zoektocht makkelijker te maken, zijn de planken op maat en uitstraling gesorteerd. De variatie in maten is enorm, waardoor we voor ieder project de meest geschikte oude wagonplanken kunnen aanbieden. Ieder tafelblad, bar of vloer (om maar eens een paar ideeën te noemen) wordt dus gegarandeerd een succes. De maten van onze wagonplanken op een rij:

  • Lengtes: tot 2,72 meter ruim verkrijgbaar, in uitzonderlijke gevallen zelfs tot 2,84 meter!
  • Breedtes: tot 22 cm
  • Diktes: van 2 tot 6,5 cm

Geschaafde oud eiken wagonplanken

Geborstelde oud eiken wagonplanken

Hardhouten wagonplanken

Grenen wagonplanken

Oud eiken tafelblad

Grote partijen wagondelen