Waterbouwmaterialen

Direct als je onze houtwerf binnenloopt proef je de authenticiteit van onze materialen. Onze houtwerf is gesitueerd in een oude, voormalige steenfabriek aan de Rijn. Daaruit volgt ook dat het hergebruik van hardhout. Vrijwel wekelijks komen bij ons gebruikte waterbouwmaterialen binnen. Hierbij kunt u denken aan Azobé damwanden, maar ook hardhouten balken en meerpalen. Door het eerder gebruikte karakter van stralen deze materialen ook letterlijk meer karakter uit dan de nieuwe generatie bouwmateriaal.

Naast het bezitten van meer karakter bezit dit gerecycled hout volgens ons ook nog een ander zeer groot voordeel. Door gebruik te maken van gerecycled hout sparen we onze mooie wereld een beetje meer doordat minder nieuwe bomen gekapt hoeven worden. Daarnaast kunnen wij onze meerpalen en damwandplanken laten voorzien van een 100% FSC recycling keurmerk.

Frank Pouwer heeft altijd grote partijen hardhouten meerpalen en balken diverse maten en diverse houtsoorten op voorraad.

Een meerpaal of dukdalf is van oudsher een in het vaarwater staande zware balk waar grote schepen aan vastgelegd kunnen worden. De manier waarop deze meerpalen gebruikt kunnen worden zijn uiteenlopend. Ze kunnen worden gebruikt als bouw- en constructiehout, als sierbalken of decoratief, als bijvoorbeeld een staande lamp. Daarnaast leveren wij ook veelal herzaagde meerpalen voor loop- en remmingswerken, steigers en dukdalven.

Hardhouten balken & meerpalen

Azobé damwand