Ideaal voor de restauratie of inrichting van monumenten

De karakteristieke uitstraling van een monument blijft behouden dankzij ons al net zo karaktervolle historische hout. Of het nu gaat om een restauratie of juist om de inrichting van cultureel erfgoed; een bezoek aan onze houtwerf is een ware ontdekkingstocht. Verwonder je tijdens het uitzoeken van hout over de mogelijkheden en doe inspiratie op om uw project nog bijzonderder te maken. De uitstraling van het hout past namelijk perfect bij de geschiedkundige en culturele waarde van Rijksmonumenten. Dat is ook niet gek; ieder stuk hout in onze collectie is op zichzelf een stukje cultureel erfgoed. Het hout draagt namelijk een geschiedenis met zich mee en dat zie, voel en proef je. Neem een kijkje op onze houtwerf. Centraal gelegen in midden-Gelderland!

Bijzonder hout, bijzondere maten. Direct leverbaar uit voorraad.

Wij hebben de grootste voorraad historisch hout van Europa, én de meest uitgebreide collectie. Overzichtelijk gesorteerd op kwaliteit, soort en maat. Denk aan:

  • Eiken en grenen balken en planken, wagonplanken en barnwood.
  • Grote kopmaten.
  • Lange lengtes, met balken tot wel 14(!) meter.
  • Eiken en verschillende naaldhoutsoorten. Monumenten behouden hierdoor hun oorspronkelijke uitstraling.

Restauraties 

De mogelijkheden en houtkeuzes voor restauraties zijn eindeloos. Neem onze rustiek eiken planken, die alleen de noodzakelijke bewerking hebben ondergaan. Doordat alleen het vuil is verwijderd, is de authentieke uitstraling nog beter bewaard gebleven. Denk ook aan grote partijen wagonplanken of oude eiken balken. Wat we u vooral aanraden, is inspiratie opdoen op de houtwerf waar u zich uitgebreid kunt laten informeren en adviseren door onze kundige medewerkers.

Inrichting

Historisch hout geeft ook extra cachet aan de inrichting van monumentale panden en bouwwerken. Wat dacht u van een karakteristieke oude balk die zweeft in een ruimte vol geschiedenis. Denk ook aan oud eiken tafelbladen en prachtige eiken stamdelen. Ook voor de interieurarchitect is een bezoek aan de houtwerf een écht dagje uit.

Assortiment

Bekijk ons assortiment in het bovenmenu om op uw gemak door onze producten te navigeren om een idee te krijgen van de mogelijkheden maar wees vooral welkom op onze houtwerf. Omdat iedere plank of balk een pièce unique is, raden wij u aan om zelf te komen kijken naar het hout. Wees welkom op onze houtwerf. Dit kan zonder afspraak, onze medewerkers staan voor u klaar om te informeren en adviseren!

Bekijk onze openingstijden