Duurzaam bouwmateriaal met historische waarde

Het gebruik van historisch hout van Frank Pouwer voegt u een enorm stuk duurzaamheid toe aan uw project. Daarnaast, door het gebruikt van oud hout is er geen noodzaak bomen te kappen. Hierdoor draagt u bij een beter milieu.

100% FSC recycling’ keurmerk

Wij leveren aan zowel particulieren als bedrijven maar ook aan de publieke sector. U kunt hierbij denken aan Rijkswaterstaat, waterschappen en de provincie. Met name de publieke sector zorgt voor een steeds grotere vraag naar duurzaam en gerecycled hardhout. Dat alles in het kader van de grote voordelen van hergebruikt hardhout, maatschappelijke verantwoordelijkheid en de toenemende mate van milieu bewustwording.

Om deze reden kunnen wij een groot deel van ons assortiment voor u op aanvraag laten voorzien van een officieel ‘100% FSC recycling’ keurmerk.

ISPM15 keurmerk

Omdat hout een natuurproduct is, is er een mogelijkheid dat er een beestje woont in uw balk of plank. Bij sommige producten, waar een verhoogde kans is op een beestje, geven wij onze klanten kosteloos houtwormdood mee. Wilt u gegarandeerd houtworm vrij hout? Op speciaal verzoek kunnen wij gecertificeerd ISMP15 hout leveren. Het hout zal zal dan een hittebehandeling krijgen door een geregistreerde onderneming waardoor uw balk of plank gegarandeerd houtworm vrij is.