Duurzaam bouwen met historisch hout

Naast de geweldige uitstraling en verminderde werking is ook de ecologische verantwoordelijkheid een goede reden om voor gebruikt hout te kiezen. In plaats van bomenkap te stimuleren en bouwmaterialen te verspillen, geeft u reeds gebruikt hout een tweede kans. Op die manier beperken we de belasting op het milieu en bevorderen we een circulaire economie. Bovendien erkennen we hiermee de geweldige potentie en waarde van dit prachtige natuurproduct.

‘100% FSC recycling’ keurmerk

Particulieren en bedrijven komen graag bij ons, en daarnaast leveren we aan de publieke sector. Rijkswaterstaat, waterschappen en de provincie zijn hier voorbeelden van. Vooral in deze sector wordt de vraag naar duurzaam en gerecycled hardhout steeds groter. Om deze reden kunnen wij een groot deel van ons assortiment voor u op aanvraag laten voorzien van een officieel ‘100% FSC recycling’ keurmerk.

ISPM15 keurmerk

Omdat hout een natuurproduct is, bestaat er een mogelijkheid dat er houtwormen of verwante insecten in balken of planken aanwezig zijn. Bij producten waar een verhoogde kans bestaat op deze ongewenste bewoners, ontvangt u kosteloos een bestrijdingsmiddel. Op verzoek kunnen wij gecertificeerd ISMP15 hout leveren. Het hout zal dan een hittebehandeling ondergaan door een geregistreerd bedrijf, waardoor de kans op houtworm nihil is.