Onze zoektocht naar oud hout doen we voornamelijk in Frankrijk. Hoe gaat zoiets nou in z’n werk? Lees mee bij ‘een dag hout scoren’.

Gisteravond zijn we vanuit Nederland in Frankrijk aangekomen zodat we nu vroeg langs de mooiste en meest idyllische Franse dorpjes rijden. Het glooiende landschap, de prachtige natuur en het boeren Franse leven is een genot om te zien en beleven. Door onze contacten zijn we soms op de hoogte van de sloop van een boerderij, maar al rijdend komen we natuurlijk ook spontaan van alles tegen. Deze keer zien we een boerderij waar hijskranen bij staan: een sloop.

We rijden het terrein op. Achter de boerderij, met een bramenstruik vergroeid, liggen een paar pareltjes verstopt: oude eiken balken. De eigenaar van het sloopproject komt ons tegemoet, we maken een praatje en kletsend leidt hij ons rond over het terrein. We zien veel moois!

Het is 12 uur en alle werkers stoppen met hun werkzaamheden en gaan, zoals het elke dag gaat in Frankrijk, gezamenlijk eten. We worden uitgenodigd aan de lange eettafel waar we samen eten, praten over het leven, het glas heffen. We doen mee met het Franse leven. Na afloop van de lunch gaan we terug naar het sloopproject, we ronden met een goed gevulde maag en een gezellig gesprek de zaken af, we laten de balken en andere materialen later ophalen. En zo gaan we weer door, op zoek naar onze volgende pareltjes.

Op de hoogte blijven?

Marketing door